כשפנו לפרופ. דוד לינטון בבקשה לייעוץ עבור חולה במשקל 350+ ק"ג בחו"ל , לא עלה בדעתו שהמומחיות שלו בנושא פינוי בהיטס יבוא לידי ביטוי.
אולם ככל שהפרטים אודות המטופל התבהרו, פרופ. לינטון הבין שהמקום הטוב ביותר לטפל בנער בן ה 21 היה באחד ממרכזי השיקום הנשימתי של רשת גולדן קייר בישראל. ובכך המסע להביא לארץ את החולה יצא לדרך.
הצוות
לפני בנצלול לתוך ניוד של מטופל עם השמנה דרגה 3 (השמנה קיצונית) חשוב להבין שלא תועד בעבר מקרה בו נוסע במשקל 300+ ק"ג פונה נויד באופן מוטס לצורך קבלת טיפול רפואי. לכן לר היו נסיונות קודמים ללמוד מהם. ובכך צוות של בעלי מקצוע מיומנים היה נחוץ בכדי לוודא שכל אמצעי בטיחות וצעד מניעתי ייעשה על מנת להבטיח את הצלחת המשימה.
תחילה, מטוס נוסעים נחשב הדרך הטובה ביותר לבצע את המשימה, כיוון שמשקל המטופל יהיה חסר חשיבות ומבחינה לוגיסטית קל יחסית כיוון שטיסות אמבולנס רבות נעשות בצורה זו. אך לא נמצא מטוס נוסעים בעל דלת גדולה מספיק בכדי להכניס את המטופל רחב ההיקף.

הרעיון להשתמש במטוסי נוסעים נגנז ביחד עם מטוסי סילון קטנים (המשמשים לפינוי בהיטס). בנוסף לא היה מסוק שעמד בדרישות או באישורים הנדרשים לבצע טיסה עם מאפיינים שכאלה. ובכך הפתרון היחיד היה מטוס תובלה.

הסקייוואן SC.7 של עיט תעופה נבחר למשימה. הסקיי וואן, שמופעל ממנחת שדה תימן בבאר שבע, המשמש בעיקר לצניחה חופשית הוא בדיוק מה שנדרש. בעל דלת אחורית גדולה מאוד בכדי להעמיס את המטופל, חלל פנימי מרווח שניתן להתאים למשימה ועם יכולת לשאת את המשקלים הרלוונטיים.
לאחר מכן, בעזרתו של נני רוזנשטיין, מכונאי טייס ומדריך טיסה, נרקמה תוכנית לייצר אלונקה ייעודית שתעמוד במשקל של החולה בנוסף לתקנים ישראליים ובינלאומיים בתעופה. מתקן שיוכל לעמוד בכוחות ולחצים גבוהיים במקרה הצורך.
בנוסף, רוזנשטיין היווה תפקיד משמעותי בתקשורת ובקבלת האישוריים הנדרשים מרשות התעופה האזרחית. ביחד עם דר. ערן שנקר, הרופא הראשי של רת"א, הוא דאג שכל המשימה תבוצע בהתאם לסף הדרישות הישראליות והבינלאומיות המקובלות בתעופה.

לאחר שהאלונקה נבנתה ונבדקה על פי התקנים, הותאם תא הנוסעים עבור המשימה. תחנות העגינה לאלונקה נבדקו וכיסאות עבור הצוות מוקמו בצורה שתאפשר תפעול אירועים ייעיל במקרה הצורך.
בצוות היה גם ניסף חפץ, פרמדיק מוטס ביחידה לפינוי בהיטס של איחוד הצלה, שביחד עם הארגון לקח חלק חשוב במתן מענה לוגיסטי ורפואי למשימה המורכבת.
בזמן שהצוות היה עסוק בקבלת כל האישורים הנדרשים לביצוע המשימה, החולה נערך למסע ההיסטורי והתחיל דיאטה קפדנית בכדי להוריד משקל כמה שניתן לפני הטיסה.

ב- 15 לאפריל 2024 סמוך לשעה 09:00 המריא הסקיוואן מבאר שבע ויצא לקפריסין לאסוף את החולה שעתה שקל 300 ק"ג.